Rendületlenül terjeszkedik a 4iG

DOTO Systems Zrt. néven konszolidációs körébe tartozó leányvállalatot alapít a 4iG Nyrt.– tette közzé az informatikai vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

DOTO Systems Zrt. néven konszolidációs körébe tartozó leányvállalatot alapít a 4iG Nyrt.– tette közzé az informatikai vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság többségi tulajdonosa a 4iG (60%), vezérigazgatója és kisebbségi részvényese (40%) pedig Galambos László Péter lesz, aki a megállapodás részeként tulajdonában lévő DOTO programcsomag licence jogait, illetve 37 fős fejlesztő csapatát biztosítja a vállalat indulásához. A DOTO Systems Zrt. rendelkezik majd a komplex informatikai rendszer kizárólagos fejlesztési és érékesítési jogaival is.

„Társaságunk elkötelezett az innovatív technológiai megoldások iránt. Fontosnak tartjuk az olyan egyedi digitális megoldásokat, amelyek nemzetközi környezetben is helyt tudnak állni” – mondta Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. „Azért is fektettünk a DOTO informatikai rendszerbe mert a program nemzetközi piacra lépésében nagy potenciált látunk” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A DOTO technológia a vállalatok ügyviteli és folyamatmenedzsment területei számára kínál megoldást a kormányzati, a nagyvállalati szektor, illetve a civil szféra számára. A rendszer mögött közel 20 éves magyarországi, európai és amerikai környezetben végzett informatikai fejlesztési és üzemeltetési területen szerzett tapasztalat áll. A gyakorlatban a DOTO programcsomag széleskörűen alkalmazható bármely vállalat, gazdasági társaság által üzleti folyamatai felépítésére, automatizálására, ellenőrzésére illetve a hozzájuk kapcsolódó dokumentumok és pénzügyi, gazdasági adatainak kezelésére. A DOTO System felhasználási lehetőségei többek között a beszerzési, pályáztatási, forráselosztási, toborzási folyamatok teljes körű digitalizálása.

A magyar fejlesztésű rendszer már több alkalommal is sikeresen mutatkozott be nemzetközi szintéren. Legutóbb 2017-ben Texasban, amikor a Harvey hurrikán által okozta károk felmérésére, illetve a helyreállítási munkálatok tervezési folyamatainak optimalizálására használták.

Azóta történt

Előzmények