A Dell Kelet-Európában terjeszkedik


Sean Corkery

A lengyelországi Łódźban épülő gyárral a vállalat célja a megemelkedett kereslet kiszolgálása, a cég közép- és kelet-európai növekedésének erősítése. A tervek szerint a 2007 őszén nyíló új gyár előreláthatólag 1000 embernek biztosít majd munkahelyet.

A Dell új telephelye 200 millió eurós beruházást jelent a növekvő lengyel gazdaságnak, a régió számára pedig további, közvetett gazdasági lehetőséget jelent majd az előreláthatólag 53 millió euró értékű beszállítói kör. A Dell szerint az új, lengyelországi gyár a világ legfejlettebb üzemeinek egyike lesz, nagy hatékonyságú anyagmozgatási folyamatokkal és új tervezésű, ergonomikus termelőegységekkel. A Łódźban felépülő üzem a közép és kelet-európai IT-piacot 500 kilométeres sugarú körben lesz képes kiszolgálni, melynek köszönhetően a Dell a gyártás indulását követő 5 évben 13,9 százalékos évenkénti növekedést vár e piacon. A gyártás megkezdése után a vállalat közép-, észak- és kelet-európai ügyfelei a kiszállítási idő legalább kétnapos csökkenésére számíthatnak.

A bejelentést követően Paul Bell, a Dell EMEA régió senior alelnöke kijelentette: „A növekedés óriási lehetősége, melyet a közép és kelet-európai országok gazdasága ígér, a Dell ügyfelek elérhetősége, valamint a rendelkezésre álló képzett lengyel munkaerő mind-mind kulcsfontosságúak voltak, amikor a döntést meghoztuk. Köszönettel tartozunk a lengyel kormánynak, a PALiIZ-nak és Łódź képviselőtestületének kiemelkedő támogatásáért.”

A Łódźban felépülő gyár a Dell fejlett technológiájú termékeit gyártja és szállítja majd (többek között a Latitude és az Inspiron notebookokat), és elsődleges feladata lesz a vállalati és egyéni ügyfelek speciális igényeinek kielégítése. Az új üzemet Sean Corkery, a Dell EMEA regionális gyártásért felelős alelnöke irányítja.

A Dell EMEA régió fejlődésének köszönhetően az elmúlt három évben a vállalat ügyfélkiszolgáló központokat létesített Németországban, Marokkóban, Skóciában és Szlovákiában. Írországban kutatóközpontot hoztak létre, valamint fejlett vállalati műszaki és logisztikai támogató központot létesítettek az európai vállalatok kiszolgálására. Lengyelországban a Dell Varsó központtal már jelenleg is több mint 100 főt alkalmaz az eladási, a marketing és a műszaki támogatás területein.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények