A digitális katonák kiképzőtáborát elengedné az USA

Sokan nem alkalmasak a klasszikus katonai kiképzés elvégzésére, de a digitális hadviselés harcosaiból egyre többre volna szükség.

Az Amerikai Egyesült Államok küzd azzal, hogy növelje a digitális katonai erők létszámát. A Cyber Commands (US CYBERCOM) parancsnoka ezért a szenátus fegyveres szolgálatok bizottságánál tett látogatásán arra buzdította a döntéshozókat, fontolják meg, elengedhető-e a kiképzőtábor annak érdekében, hogy olyan minőségű és mennyiségű emberanyaggal dolgozhassanak, ami elengedhetetlen az informatikai és digitális biztonságtechnika szempontjából.

Hatalmas szükség van digitális katonákra, de nehézséget jelent a fizikai felkészítés, amit a harctéri társaikra szabtak. A CYBERCOM 2018-ban már szeretne teljes kapacitással működni, és hosszútávon meg is tartani az embereket. Egyre értékesebbek a digitális készségek, azonban a megfelelő szaktudással rendelkezők jellemzően nem alkalmasak a hadsereg 5-10 éves személyzeti fejlesztési ciklusainak végigvitelére.

Az új koncepció szerint teljesen elhagynák a klasszikus alapképzést, a cyber-hadviselére alkalmas újoncok ennek ellenére szerezhetnének rangokat és új fizetési fokozatokat, azonban kimaradnának a toborzást és a hagyományos kiképzési rendszer lépcsőit. Ettől azt várják, hogy több jelentkezővel számolhatnának, bár nem oldja meg a másik problémát: a katonaság nem tudja felvenni a versenyt a civil szféra béreivel.

Azóta történt

Előzmények