A Greptoné a MultiSigno

2006 elején a Kopint-Datorg zártkörű pályázatot hirdetett a piacon már jelentős súllyal rendelkező MultiSigno megoldás megvételére. A többfordulós tárgyalások nyertese a Grepton lett. A cég a termékkel együtt a MultiSignót fejlesztő és értékesítő 5 fős csapatot is átvette, ezáltal az elektronikus aláíró alkalmazások piacának egyik meghatározó szereplőjévé vált. A felek a szerződés további részleteit nem kívánják nyilvánosságra hozni, így különösen a vételár nagysága jelent üzleti titkot.

Juhász István elmondta, hogy az innováció és szemléletváltás jegyében a Grepton a MultiSignóval egyrészt termékportfolióját, másrészt meglévő ügyfélkörét kívánja bővíteni, a MultiSigno közigazgatási szférában szerzett tapasztalatai és referenciái által. Sükösd Balázs, a MultiSigno divízióvezetője hozzátette: "A Grepton biztos anyagi hátteret, magas szintű szakmai támogatást, valamint széleskörű piaci beágyazódási lehetőséget jelent a MultiSigno számára."

A Grepton tervei szerint beépíti a MultiSignót saját termékeibe (pl. az Archiware dokumentumkezelő és archiváló rendszerbe) is. A cég az elektronikus aláíró és ellenőrző rendszerrel a biztonságtechnikai divízió és a hozzá tartozó projektek tavalyi árbevételének megduplázását várja. Ez annál is inkább fontos lenne, mivel az eddigi fő bevételi forrásukban, a Microsoft szoftvereinek forgalmazásában  csökkenő árbevételre számíthatnak, ugyanis a többéves partneri szerződésük lejárta után nem sikerült az előző évekhez hasonló kedvező szerződést kötniük a szoftvergyártóval. A Grepton ezek után nagyobb hangsúlyt helyez az Oracle termékeinek forgalmazására, a váltás azonban minden bizonnyal átmeneti megtorpanáshoz vezethet. 

A struktúraváltás folyamatos: a piac növekvő igényeinek kielégítésére a cég változtatott fejlesztési módszertanán, és egyre több helyen kíván saját fejlesztésű termékeivel (pl. ITMap, Archiware, MultiSigno) megjelenni. A tervek között az Oracle termékek arányának növelése mellett az egyedi fejlesztések folytatása Java alapokon a másik kiszemelt vonal. A tavalyi évben már 2,7 milliárdos árbevétel mellett 250 millió forint adózás előtti eredményt produkáló cég piaci pozícióját a nagyobb tenderek során fővállalkozóként szeretné erősíteni, saját fejlesztéseivel pedig a banki, illetve az államigazgatási és közigazgatási területeken való részvételét fokozni. 2006-os struktúraváltása ezen stratégiai pontok megvalósításán alapul. 

Előzmények