A Hírközlési Hatóság is tárgyal a T-Online-ügyben

Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője a civil szervezetekhez hasonlóan szintén az augusztus 22-én kezdődő héten tárgyal majd a T-Online vezetőivel. Mint arról szerdán beszámoltunk, a T-Online-botrány kapcsán három érdekvédelmi szervezet – a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága (NETÉRT), az Internet Fejlesztési Alapítvány és a Linux-Felhasználók Magyarországi Egyesülete – kezdeményezett megbeszélést az internetszolgáltató vezérigazgatójával.

Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője lapunk kérdésre elmondta, hogy az egyeztetést akár a civil szervezetekkel egy asztalnál is el tudják képzelni. A hatóság célja elsősorban az, hogy megbeszéljék a kialakult helyzetet a T-Online vezetőivel, és ez a megbeszélés garantálja, hogy a jövőben hasonló esetek nem fordulhatnak elő.

Juhász Károly azt is közölte, hogy az ügyben a szerdai napon vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál, a Gazdasági Versenyhivatalnál és Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél is. A Képviselő a hét elején, az ügy kipattanásakor úgy nyilatkozott, hogy jogilag bármilyen szerződést fel lehet mondani, de ez az eljárás etikátlan. Mint mondta, egyrészt azért, mert a legnagyobb magyar internetszolgáltató teszi, másrészt azért, mert nem figyelmeztette a felmondás előtt a felhasználókat.

Azóta történt

Előzmények