A Postával tárgyal az econet.hu

Balázs Csaba, az econet.hu vezérigazgatója a Napi gazdaság érdeklődésére megerősítette a lap pénteki információját, mely szerint a tőzsdei cég arra készül, hogy elektronikus számlázó és fizetési szolgáltatást (EBPP) nyújtson Magyarországon és az ehhez szükséges fejlesztő munka már egy ideje folyik. Az econet.hu az EBPP-rendszer bevezetése érdekében tárgyal a Magyar Postával, de ezek a tárgyalások – a vezérigazgató szerint – még nem vezettek konkrét, aláírt megállapodáshoz. (A tárgyalási szándék önmagában viszont még nem bejelentésköteles.)

A vezérigazgató azt sem cáfolta, hogy a legutóbbi, 679 millió forintos – az alaptőkét megduplázó – tőkeemelésre éppen az EBPP-fejlesztés miatt volt szükség, és utalt arra, hogy az első tőkeemelést akár még 2004-ben újabb is követheti. A tervezett együttműködés részleteiről azonban még korainak tartotta nyilatkozni.

Az econet-papír tegnap a felső limitig emelkedett és a pénteki 88 forintos záróárfolyam után 105 forinton zárt. Pénteken 623 ezer, tegnap 1 millió 919 ezer részvény cserélt gazdát, a tegnapi forgalom a jegyzett tőke 28 százalékát is meghaladta. Balázs Csaba az áremelkedéssel kapcsolatos kérdésünkre csak annyit mondott: nem az a meglepő, hogy a nyereséges tavalyi év után az econet.hu árfolyama ismét eléri a névértéket, inkább az, hogy milyen sokáig volt súlyosan alulértékelt a papír.

Azóta történt

Előzmények