A Yahoo felvásárolta a Meediot

Újfent egyik lelkes fórumistánk hívta fel a figyelmünket egy érdekes hírre (thankx, Beencee – a szerk.), amely meglehetősen felborzolta az otthoni mozizásra kihegyezett Home Theater PC-k (HTPC-k) rajongóinak kedélyét; a Yahoo tegnap bejelentette, hogy megvásárolta a houstoni székhelyű Meedio cég technológiáját és szellemi tulajdonjogait, a társaság négy vezető munkatársa pedig a jövőben a Yahoo! Digital Home csapatát fogja erősíteni.

A Meedio weboldalán a leendő Yahoo-alkalmazottak egyike, Pedro Navarro jelentette be a hírt, és igyekezett biztosítani a felhasználókat arról, hogy ez nem vég, hanem kezdet. Ők azonban nem ilyen optimisták, és erre minden okuk meg is van, mivel a Yahoo csupán technológiát vett a digitális otthonok meghódításáért folytatott harchoz, és aligha fog bajlódni a Meedio regisztrált felhasználóival. Pedig a Meedio korábban myHTPC néven a legelterjedtebb ingyenes front-end szoftvernek számított, és fizetőssé válása óta is több tízezer regisztrált felhasználója volt (van). Kiegészülve egy profi PVR programmal (meedioTV) és egy programozható otthonautomatizálási megoldással (HouseBot) teljes csomagot alkotott. Több ezren csatlakoztak – Magyarországról is – a Meedio Developer Networkhöz is, így bár a Meedio nem volt nyílt forráskódú szoftver, egy tettrekész közösség gyűlt össze a Meedio körül.


Forrás: DailyTech

A felvásárlást követően a Meedio-felhasználók július 1-ig érhetik el az Electronic Program Guide (EPG) szolgáltatást, a felhasználói fórumokat pedig egy közelebbről meg nem határozott ideig továbbra is működteti a Yahoo. Azonnali hatállyal beszüntette viszont a működést a cég terméktámogatási központja, és a Meedio szoftvereket sem lehet már letölteni a vállalat weboldaláról.

Azóta történt

  • Veszélyben a yahoos postafiókok

    Már olvasás útján is fertőz a Yahoo Mail felhasználóit támadó féreg. A vállalat szerint a problémát már megoldották.

  • Mélyrepülésben a Yahoo

    Nincs komoly probléma, de lassul az internetvállalat; az elemzők jóval dinamikusabb bővülést reméltek.

  • A Yahoo! állja a számlát

    A Yahoo! Japan kifizeti a csődbe ment vállalkozás miatt kárt szenvedett árverezők veszteségét.

Előzmények