Elégedett az ACE Telecom

Az ACE Telecom 2010-ben 21,3 százalékkal, 494 millió forintra növelte árbevételét – jelentette be ma a saját optikai és mikrohullámú hálózattal rendelkező internetszolgáltató. A vállalat a forgalom több mint 24 százalékát (összesen 121 millió forintot) költötte fejlesztésekre, és hasonló mértékű beruházások szerepelnek a terveik között az idén is.

„Az elmúlt év minden piaci szereplő számára nehéznek bizonyult, figyelembe véve a bizonytalan piaci kilátásokat és a váratlan állami szankciókat. A kihívásokkal teli helyzet ellenére kulcsfontosságú lépésként kezeltük a folyamatos fejlesztéseket, a kiváló minőségű szolgáltatás és a versenyképesség fenntartása érdekében. A stratégiai hálózatfelvásárlások mellett 50 százalékkal, 90 km-ről 135 km-re bővítettük optikai gerinchálózatunkat, és kialakítottunk két egymástól független gyűrűtopológiát” – mondta el Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

A vezető szerint a növekedés a folyamatosan bővülő területi lefedettségnek és ezen keresztül a nagyobb ügyfélszám elérésnek köszönhető. Az ACE Telecom jelenleg Budapest és az agglomeráció 96 százalékát fedi le. A bővülés hátterében többek között a Wnet Internet Kft. Rétság és környéki hálózatának felvásárlása áll, de 2010 decemberében a cég tulajdonába került a HunNet Hungarian Networks főváros és környéki hálózata is. Utóbbi tranzakció eredményeként összesen 50 új bázisállomással bővült a cég hálózata. A szolgáltató tavalyi árbevételének 80 százaléka származott vállalati ügyfeleknek nyújtott internetszolgáltatásból.

Az ACE Telecom 2011-ben is a tavalyihoz hasonló mértékű árbevétel-növekedést vár. A cég az idén 50 kilométer új optikai hálózatot szeretne építeni, és a tervek között szerepel új rádiós technológiák bevezetése, illetve vidéki kirendeltségek nyitása is – közölték.

Azóta történt

Előzmények