Felvásárolta a HunNet ügyfeleit és hálózatát az ACE Telecom

A saját optikai és mikrohullámú hálózattal rendelkező ACE Telecom internetszolgáltató tavaly decemberben megállapodást kötött a HunNet Hungarian Networks Budapest és környéki ügyfélbázisának és hálózatának megvásárlásáról. A tranzakció a megegyezés szerint 2011. február 1-jén zárul le. Az ACE Telecom a felvásárlással másfélszeresére növeli a hálózatát működtető bázisállomások számát, és ezzel Budapest és környéke legnagyobb mikrohullámú hálózatával rendelkező internetszolgáltatójává válik.

„A korábbiakhoz hasonlóan, a mostani tranzakció is azt a célt szolgálja, hogy az ACE Telecom a hazai internetpiac meghatározó szereplőjévé fejlődjön. A megállapodás következtében 80 új bázisállomással bővül az ACE Telecom hálózata, amelyet a jelenlegi 120 állomásunkkal összehangolunk, így februártól összesen 170 csomóponton keresztül biztosítjuk a széles sávú internetkapcsolatot Budapesten és környékén” – ecsetelte a felvásárlás előnyeit Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

A magyar tulajdonú HunNet 1998 óta foglalkozott internetszolgáltatással, és 1999-ben kezdte el kiépíteni mikrohullámú hálózatát. A cég – a weboldalán olvasható adatok szerint – 2007-ben valamivel több mint 2500 előfizetővel rendelkezett. A hálózat és az ügyfelek értékesítést követően a HunNet működésének középpontjába a szerverhoszting-szolgáltatás kerül, miközben Dunaújvárosban változatlanul foglalkozik internetszolgáltatással is.

Azóta történt

Előzmények