Baj van az Adobe Readerrel és az Acrobattal is

Tegnap az Adobe szakemberei tájékoztatást kaptak a Reader és az Acrobat 9.2-es és korábbi verzióit érintő sérülékenységről. Mint a termékek védelmét szavatoló csoport rövid bejegyzéséből kiderül, a hibára (vagy hibákra) épülő exploitok már fel is bukkantak a világhálón. A vállalat szóvivője a Cnetnek nyilatkozva elmondta: három különböző biztonságtechnikai partnercég hívta fel a figyelmüket a termékeiket érintő problémára, ugyanakkor részletekkel nem tudott szolgálni.

Időközben maces felhasználók arról panaszkodnak, hogy képtelenek feltelepíteni egy korábbi javítást, mely a Reader és az Acrobat 9.1.3-as változatában foltozott be egy kritikus minősítésű sérülékenységet. A telepítő folyamatosan a „frissítés sikertelen” hibaüzenettel bombázza a pórul járt ügyfeleket. Megoldás egyelőre erre a problémára sem született.

Legutóbb múlt hét kedden, a Microsoft patchkeddjével azonos napon érkezett javítás az Adobe Flash és az Air szoftverekhez, az aktuális verziószámok a 10.0.42.34 (Flash), illetve az 1.5.3 (Air). Erősen ajánlott, hogy a felhasználók látogassanak el a cég honlapjára, és ellenőrizzék a telepített változatot. Ha a számsor nem a legfrissebb változatra utal, manuálisan telepítsék a javítást. A Flash alapbeállítással 30 naponta keres új verziót, ezt ajánlott a minimális 7 napra állítani ezen a felületen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények