Aggódhat az iWiW tulajdonosa

Európai terjeszkedésbe kezd a legnépszerűbb közösségi hálózatépítő portál, a MySpace – írja a Financial Times. Chris DeWolfe, a vállalat vezérigazgatója a gazdasági lapnak elmondta, hogy első lépésben 11 országot vesznek célba – köztük Németországot és Franciaországot –, hosszú távon pedig kínai és indiai expanzióban is gondolkodnak. Az említetteken kívül a további célországokat egyelőre nem nevezték meg.

A három évvel ezelőtt elindított MySpace – melyet tavaly 580 millió dollárért vásárolt fel Rupert Murdoch vállalata, a News Corporation – közel 86 millió felhasználójával ma a legnagyobb social networking portál, amelyet kapcsolatépítésre, fényképek, zenék, videók és blogok közlésére lehet használni.

A terjeszkedést a tegnap kinevezett európai főnök, David Fischer irányítja majd. Az ő feladata a portál honosított változatai elindításának előkészítése és a helyi tartalomszolgáltatók bevonása az üzletbe. A vállalat mobilszolgáltatókkal is együttműködne azért, hogy a MySpace-tartalmakat telefonjaikon is elérhessék a felhasználók – ettől komoly bevételeket várnak. Fischer tervei szerint az új európai szájtok már a nyár végén startolhatnak.

A MySpace április végén indult el Nagy-Britanniában és Írországban. Ezek a leányoldalak a helyi közönség igényeihez szabott funkciókat és tartalmat kínálnak. A brit portálnak már több mint 3 millió regisztrált tagja van.

Amint az közismert, hazánkban a legnépszerűbb közösségi háló az iWiW. A 2002-ben Who is Who (WiW) néven elindított, ám időközben átalakított social networking szájtnak ma 930 ezer regisztrált felhasználója van 55 milliónál is több kapcsolattal. Az iWiW-et április végén a T-Online Magyarország vásárolta meg közel 4 millió euróért. A MySpace megjelenése Magyarországon – amely bár valószínűtlen, egyelőre nem zárható ki – komoly fejfájást okozhatna az újdonsült tulajdonosnak.

Azóta történt

  • A web legjobbjai – amerikai szemmel

    A Time magazin munkatársai idén is elkészítették a szerintük „legcoolabb” weboldalak névsorát.

Előzmények

  • Megint van meghívó az iWiW-en

    A T-Online folyamatosan bővíti a szerverparkot, folyamatosan válnak elérhetővé a korábban parkolópályára tett szolgáltatások.