A gazdaságtól függetlenül öntik a pénzt a szuperciklusban lévő akkugyárakba

EV-akkumulátorokat termelő gigagyáraknak szállít majd felszerelést és technológiát a Siemens.

A Siemens felszerelést és technológiát szállít majd a Stellantis, a Mercedes-Benz és a TotalEnergies számára, EV-akkumulátorokat termelő gigagyárakba.

Az aláírt megállapodás értelmében több mint 7 milliárd euróból három gigagyár épül, 2030-ra, egyenként 40 GWh kapacitással, hogy kiszolgálják az elektromos autók piacát.

A gigagyárak Douvrin francia, Kaiserslautern német és Termoli olasz városokban épülhetnek a Siemens szerint, az ACC közös vállalkozást pedig a Siemens szolgálja majd ki automatizáció, digitalizáció és elektromos technológia kapcsán. Az együttműködés részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A Siemens digitális ágazata évente 10 százalékkal nőhet, ebben kulcsszerepet kap a felhős platformja, hardveres, szoftveres és digitális szolgáltatásokkal, gyártás- és terméktervezés, termékek élettartam ciklusmenedzsmentje és energiamenedzsment terén is. Ezen felül a Volta Trucks vállalattal is aláírtak, kamionos ügyfelek töltőhálózatának kiépítésére.

A Siemens igazgatótanácsának egyike tagja, Cedrik Neike megjegyezte: az akkumulátorgyárak szuperciklusban vannak, így a befektetéseket meg kell lépni, a gazdaságtól függetlenül.

Azóta történt

Előzmények