A válság ellenére tavaly is rekordot döntött az Alerant Zrt.

A nagyvállalati ügyfelekre koncentráló Alerant Zrt. növekedése tavaly is dinamikus volt: árbevételük 2,8 milliárd forint lett, ami 58 százalékos emelkedést mutat a 2007-es év árbevételéhez képest – áll a vállalat mai közleményében.

Az egyes területek bevételét vizsgálva megállapítható, hogy folytatódtak a korábbi évek tendenciái. Tovább erősödött az alkalmazásfejlesztési és -integrációs terület, az innen származó bevételek a teljes árbevétel növekedését meghaladó ütemben nőttek, s elérték az 1,9 milliárd forintot. Kis mértékben, 9 százalékkal csökkentek a termékeladásból származó bevételek, de ezt jelentősen ellensúlyozta, hogy növekedett az eszközökhöz és elkészült alkalmazásokhoz kapcsolódó támogatási szolgáltatásból származó bevétel.

„Az Alerant 2009-ben sem tervezi szolgáltatás portfoliójának gyökeres átalakítását. Tevékenységének középpontjában továbbra is üzleti és infrastruktúra-megoldások kialakítása áll majd. Legfőbb törekvésünk ez évben is magas színvonalú megoldások szállítása ügyfeleink részére, aminek érdekében szélesítjük termékskálánkat, s nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink képzésére, technológiai és üzleti domain tudásuk bővítésére" – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Szabó Tamás ügyvezető igazgató.

Előzmények