A drágább termékek felé tereli a vevőket az Amazon?

Csoportos kereset indult az Amazon ellen: a vád szerint vásárlók százmillióit terelik a drágább termékek felé, szándékosan.

Csoportos kereset indult Seattle-ben az Amazon ellen: azzal vádolják, hogy megszegte a fogyasztóvédelmi törvényt, mert vásárlók százmillióit tereli a drágább termékek felé, hogy extra összegeket keressen.

A vád szerint az Amazon algoritmusa nem az olcsóbb és gyorsabban kiszállítható termékeket jeleníti meg a Buy Boxban, amikor valaki rákeres a termékekre. Hivatkoztak az FTC és az Amazon trösztellenes ügyére is, a panasz szerint a vásárlók az esetek 98 százalékában az Amazon választásaira voksolnak, mert tévesen azt hiszik, hogy az oldal a legjobb árakat találta meg. A vád azt mondja, az Amazon algoritmusa úgy lett felépítve, hogy a Fulfillment By Amazon program résztvevőinek kedvezzen, akik hatalmas díjakat fizetnek az egyes szolgáltatásokért. A vád alapján az algoritmus az Amazon nyereségére összpontosít, nem a vevőkre.

Kártérítéseket követelnek a 2016 óta fennálló törvénysértő kereskedelmi gyakorlatok miatt. Ez a per kifejezetten a fogyasztók megtévesztéséből fakadó károkra összepontosít, nem a trösztellenes tényezőkre vagy az Amazon programjából kimaradó eladókra.

Azóta történt

Előzmények