Hülyeség, de tovább erőlteti a rendelőgombot az Amazon

Április elsejei tréfának hittük, komolyan gondolták. Alig használja valaki, most mégis többtucat új taggal bővül a kínálat.

Az Amazonnál kiválóan ráéreztek arra, hogy mivel szabad és érdemes viccelni bolondok napján – gondoltuk mikor bejelentették a Dash Buttont, amivel kifogyóban lévő termékeket lehet egyetlen dedikált gomb megnyomásával utánrendelni.

Hamarosan kiderült, hogy a vállalat komolyan gondolja, öt dollárt kérnek a lakás különböző pontjain elhelyezhető nyomógombokért, amelyekkel a legnagyobb probléma az, hogy az aktuális árat nem írja ki, látatlanban pedig viszonylag kevesen mernek rendelni. Ezt támasztja alá az a statisztika is, amit a Slice Intelligence kutatása során derítettek ki: a gombtulajdonosok kevesebb mint a fele rendel a kütyüvel. Azok sem túl aktívak, akik gombnyomásra rendelnek: a többség egy-két havonta él csak a lehetőséggel.

Ez mondjuk nem akadályozta meg az online kereskedőházat több tucat új Dash Button bevezetésében, már csak azért sem, mert minden eladott gomb után a kereskedő 15 dollárt fizet a vásárlótól beszedett 5 dolláron felül, illetve a normál jutalékon túl 15 százalékos extra részesedést kap az Amazon az így leadott rendelések értékéből – írja a Wall Street Journal.

Azóta történt

Előzmények