Feltörekvő játékfejlesztőt vett meg az Amazon

Az Amazon a feltételezéseket megerősítve ma bejelentette, hogy játékkínálatuk bővítése céljából megvásárolták a kaliforniai bázisú Double Helix Games játékfejlesztő céget. A megegyezés pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, sőt az Amazon arra az újságírói kérdésre sem adott választ, hogy a stúdiót a játékaik vagy a fejlesztőik miatt vásárolták fel.

A 2007-ben alapított Double Helix legismertebb játéka az Xbox One-ra készített Killer Instinct, de honlapjuk tanúsága szerint jelenleg is dolgoznak egy nagyszabású projekten (a Strider e hónapban jelenik meg). A Microsoft játékfejlesztési vezetője a Twitteren közölte, hogy a Killer Instinct fejlesztői csapat továbbra is náluk marad.

Double Helix

Az Amazon egyébként létrehozott egy játékfejlesztő üzletágat Amazon Game Studios néven, melyet láthatólag erősen bővítenek, mivel a három amerikai városban is kirendeltséggel rendelkező divízióhoz folyik a munkaerő-toborzás (ez alapján indultak el a találgatások is a mostani felvásárlásról). Hogy komoly a munka, azt azok a híradások is megerősítik, melyek szerint a vállalat a konzolok piacán is versenybe száll, és a hírek szerint egy saját, viszonylag olcsó, 300 dollárnál kevesebbe kerülő eszközt terveznek kiadni.

Azóta történt

Előzmények