Több mint kétmillió eladott Kindle Single

A Kindle Single nem műfaji, hanem terjedelmi kategória: azok az elektronikus könyvek tartoznak bele, amelyek hosszabbak egy magazincikknél, de rövidebbek egy regénynél. Az Amazon tizennégy hónapja kezdte meg az ilyen típusú e-bookok értékesítését, ez idő alatt sikerült elérniük a 2 millió eladott példányt.

A PaidContent digitális médiával foglalkozó híroldal elemzésében kimutatta: az e-book árképzési rendszeréből számolva az Amazon mintegy 1,12 millió dolláros árbevételt generált a Kindle Single eladásokkal.

A kategóriába tartozó elektronikus könyvek ára 0,99 és 4,99 dollár között mozog, a leggyakoribb az 1,99 dolláros összeg, az Amazon ugyan nem árulja el, hogy mekkora a részesedésük, de a bevezetéskor azt ígérték, hogy a bevétel 30 százalékára tartanak igényt. Eddig összesen 165 cím jelent meg, ezt az Amazon hetente három újabbal bővíti. A sorozat rendkívül népszerű lett az alkotók körében, egy hét alatt mintegy ötven írás érkezik a céghez kiadás reményében.

A kategóriában a memoároktól kezdve a novellán át az esszéig minden műfajban jelennek meg írások. A kiemelkedő eladásokat produkáló szerzők szép összeget kereshetnek műveikkel, néhányan 130 ezer dolláros szerzői jogdíjat is zsebre vághattak. A jelenlegi Kindle Single bestsellernek a Szakállas nő című történet számít, amelyben az írónő saját testszőrzetével folytatott küzdelmét írja le.

Azóta történt

Előzmények