Az Amazon is leállítja a munkásfelvételt

A nagy multinacionális vállalatok közül ők az utolsók, akik létszámstopot hirdettek meg.

A vállalat hivatalos oldalán jelentette be az Amazon felelős alelnöke csütörtökön, hogy bizonytalan ideig, reményeik szerint csak pár hónapig nem vesznek fel új alkalmazottakat.

Beth Galetti a romló és nagy kívásokat jelentő makrogazdasági környezettel indokolja a döntést, de kifejezte reményét, hogy jövőre már visszatér minden a régi kerékvágásba, és a szokásos módon emberek tízezreivel bővül majd a cég.

Az idei harmadik gazdasági negyedév nemrég kiadott értékelésekor még nagyon optimisták voltak: akkor azt közölték, hogy egyedül az Egyesült Államokbnan mintegy 150 ezer embert vesznek fel, hogy az ünnepi vásárlási szezont zökkenőmentesen le tudják vezényelni. De a körülmények megváltoztak, és a vállalat egyes üzletágainál már korábban bevezették a létszámstopot. Ugyanakkor Galetti elmondja, hogy a jelenlegi létszámot megtartják, az időközben távozók állásait betöltik. Arra is lát esélyt, hogy a kevesebb rendelkezésre álló alkalmazott miatt felgyorsulhatnak a hatékonyabb működést célzó projektek.

Ugyanakkor nem megy rosszul a vállalatcsoportnak, a kiemelten fontos felhő üzletágban a harmadik negyedévben a leglassabb árbevétel-növekedést produkálták éves összevetésben 2014 óta, de az még így is több mint 27 százalékos.

Azóta történt

Előzmények