Eladják az AMD-t?

A meglehetősen rossz üzleti eredményeket produkáló Advanced Micro Devices (AMD) megbízta a tekintélyes JPMorgan pénzügyi szolgáltató céget, hogy mérjék fel: milyen stratégiai lehetőségek állnak a vállalat rendelkezésére, beleértve a különféle értékesítési opciókat is, hogy a zuhanást megállítsák – írja exkluzív tudósításában a Reuters hírügynökség.

Ám a vállalat eladása csak végső megoldás lehetne, jelenleg ez nem cél – állítják mind a lap forrásai, mind pedig az AMD szóvivője a több szakportálnak is eljuttatott közleményében. A szóvivő szerint az AMD sem a teljes cég, sem nagyobb mennyiségű részvény értékesítését nem tervezi – viszont az valószínűleg a lehetséges opciók között van, hogy szabadalmak piacra dobásával igyekszik majd anyagi helyzetén javítani a nemrég 15 százalékos leépítést bejelentő processzorgyártó. A szóvivő ugyanakkor kijelentette, hogy az AMD vezetése és menedzsmentje meg van arról győződve, hogy a jelenlegi vállalati stratégia hosszú távon eredményes lesz.

A részvényárak a JPMorgan-megbízás nyilvánosságra kerülése után hirtelen megugrottak, de a hivatalos közlemény megjelenését követően majdnem teljesen visszaálltak a korábbi szintre.

AMD

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények