Egyre több amerikai menekülne az internetről

Egy felmérés szerint az amerikaiak 55 százaléka szívesen törölné magát az internetről, egyesek már annak is örülnének, ha nem lenne internet.

Mióta közel mindenki digitalizációs rohamot indított, az internet már rég nem az a világ, ami a múltban volt, a Web3-as trendek előretörése pedig tovább tarkítja az összképet. Vannak, akik már nem igazán kérnek ebből az új internetből, és lehet, hogy meglepően nagy a létszámuk.

Erre utal legalábbis a NordVPN által felkért Propeller Insights legutóbbi tanulmánya. Az rejtély, hogy a megkérdezettek mennyire jelentenek reprezentatív mintát a teljes lakosságra (1002 főt kérdeztek meg, 18 évnél idősebbeket), de a tanulmány azt állítja, hogy az amerikaiak 55 százaléka törölné magát az internetről, ha erre lehetősége lenne.


[+]

Miért? 47 százalék azt mondja, nem bízik az internetben. 46 százalék nem látja okát annak, hogy a neve fent legyen az interneten, 42 százalék pedig attól tart, hogy idővel hackerek áldozata lesz. 18 százalék azt mondja, bárcsak ne is létezne internet, 8 százaléka pedig egyáltalán nem is használja azt.

10-ből 6 amerikai állítólag a pénzügyi adatait szeretné eltüntetni az internetről, de 26 a megalázó pillanatokat, 26 százaléka a randizós és közösségi profilokat, 24 százalék a nem előnyös képeket és videókat, 23 százaléka pedig a munkavállalói előzményeit is örökre eltüntetné.

A megkérdezettek 31 százaléka hajlandó lenne maximum 100 dollárt, 12 százaléka 100-500 dollárt, 8 százaléka 500-1000 dollárt, 3 százaléka több mint 1000 dollárt fizetni, ha teljesen névtelen lehetne online.

Azóta történt

Előzmények