Annyi optikát húz be a Telekom, ami felett egy Concorde is egy óráig repülne

A Telekom sajtóközleményben tudatta, hogy több milliárd forintos beruházással 2500 km optikai kábelt épít ki országszerte, ennek eredményeképp a jelenlegi 1,8 millióról 2,2 millióra nő a nagysebességű vezetékes internet elérési lehetősége. „A szélessávú internethálózat kiépítésére a Telekom a lehető legoptimálisabb modellt igyekezett kialakítani figyelembe véve a kevésbé lakott, csekélyebb népességű régiók helyi adottságait.”

A teljes körű, úgynevezett all-IP megoldással költséghatékonyabbá válik a hálózatüzemeltetés, emellett pedig a szolgáltatások színvonala is javul. Bár a közlemény megemlíti, hogy növelni szándékoznak a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal történő ellátottságát, az IT café kérdésére a vállalat csak annyit válaszolt „a projekt jelen fázisában a települések listáját nem tudjuk megosztani. A fejlesztések előrehaladtával a Telekom az érintett települések lakosait időben értesíteni fogja”.


(forrás: pcworld.com) [+]

A mobilos fejlesztésekkel sem áll le a vállalat, egy éve azt ígérték, megduplázzák a 4G/LTE lefedettségét, ami akkor 40 százalék körül mozgott. Mára ezt a célt teljesítették, jelenleg a kültéri lefedettségük 80 százalékos. Idén februárban pedig összebútorozott a Telekom és a Telenor,  miután az NMHH jóváhagyta a kölcsönös haszonbérleti megállapodásukat a 450 MHz-es frekvencián. Ezáltal (és persze további fejlesztésekkel) az ország 98 százalékát tervezik lefedni a közeljövőben.

Azóta történt

  • Dizájnváltás közben elromlott a Citromail

    Szokatlan külsővel találkoztak a látogatók, még ma kijavítanak minden hibát.

  • Akció: kiemeljük – áremelés: elrejtjük

    Jog szerint minden tiszta, de vajon mennyire ügyfélbarát az alkalmazott tájékoztatási módszer?

  • 1926. október 31.

    Indiában megszületett Narinder Singh Kapany (ਨਰਿੰਦਰ ਸਿੰਘ), aki már amerikai fizikusként lett ismert, és akit a szakmában az optikai kábellel történő adattovábbítás megalkotójának tartanak. Természetesen ő is csapatban dolgozott, de kutatásai létfontosságúak voltak abban a folyamatban, amelynek során a modern optikai kábelek felhasználását a mai szintre fejlesztették.

Előzmények