Közös akciót indított az Anonymous és az Occupy mozgalom

Közös kampányt indított az Egyesült Államokban az Anonymous és a válságra adott reakcióként létrejött Occupy mozgalom Our Polls (A mi szavazásunk) néven. Az akció célja, hogy ellehetetlenítse azokat a politikusokat, akik támogatják az eredetileg igen szigorú szerzői jogi szabályokat bevezetni kívánó a SOPA-t (Stop Online Piracy Act), illetve a hasonló célú PIPA-t (Protect Intellectual Property Act), valamint a védelmi stratégiát meghatározó NDAA-t (National Defense Authorization Act). Nyilvánosságra hozták az említettek névsorát, és arra kérik a szimpatizánsokat, hogy a november 6-án esedékes választásokon ne rájuk adják a voksukat, mivel ezek a korrupt képviselők a választóik érdekei helyett csakis a pénztárcájuk vastagságára képesek koncentrálni.

„Felszólítjuk a szavazókat, az aktivistákat, a billentyűzetharcosokat, hogy egyesült erővel távolítsuk el azokat a képviselőket, akik veszélyeztetik az alapvető szabadságunkat, és akik alkotmányos jogainkat minimalizálják saját hasznuk érdekében” – olvasható az Anonymous egyik fórumán, a YourAnonNews-on.

Anonymous Occupy

Nem ez az első tiltakozó akció a PIPA és a SOPA ellen, a  szólás- és információszabadságot korlátozónak tartott törvényjavaslatokra a Wikipedia egynapos leállással reagált, a nemzetközi akció mellett a Google és a Facebook is kiállt. A tiltakozások eredményeképp a SOPA eredeti tervezete kútba esett, még az előterjesztő is kihátrált mögüle.

Azóta történt

Előzmények