Április 1. – Az Apple kárpótolja a magyarokat: ezer laptop ingyen a fanoknak

Tegnapi sajtóközleményében az Apple végre reagált a magyar kezdeményezésre, melyben a magyar almakedvelők a cég magyarországi jelenlétének erősítését és kiterjesztését kérték az ikonikus vállalattól (az iTunes, a Mac OS X magyar nyelvű változata, a terméktámogatás minőségének és reakcióidejének javítása, az Apple.hu arculatváltása).

„Kedves magyar barátaim!” – kezdődik a levél formájú közlemény, melyet maga a vezér, Steve Jobs írt alá. Jobs elérzékenyülten adja tudtunkra, hogy „mélyen meghatotta” az a ragaszkodás, amelyet a magyar Apple-rajongók részéről tapasztalt, s mindezt kemény munkájuk elismeréseként értékeli. Mint írja, valóban vannak lemaradásaik a kelet-európai régióban, s azon belül is Magyarország kifejezetten hátrányos helyzetben van. Sajnos azonnali megoldásokat nem tud ígérni, ám „középtávú terveinkben szerepel, hogy igyekszünk nagyobb súllyal megjelenni az Önök országában is”. Az iTunes bevezetését 2010-re tervezik, a Mac OS X magyar nyelvű változatának megteremtéséről pedig (több más, kelet-európai nyelvű verzióval együtt) már folynak a tárgyalások az illetékes szakmai csoportokkal. A magyar terméktámogatásról annyit ír, hogy jelenleg gyűjtik az információkat, s ha felmérték a helyzetet, arról értesítik a felhasználókat. Az Apple.hu oldalt nem említi levelében.

De Steve Jobs a végére tartogatja a bombát: „Azonnali intézkedéseket nem tudok ígérni, ám méltányolva erőfeszítéseiket és ragaszkodásukat, a vállalat felajánl ezer darab MacBook Air notebookot azoknak, akik bizonyítják, hogy ismerik és szeretik az Apple-t.”

Ezekhez a gépekhez azok juthatnak hozzá ingyenesen, akik a vállalat angol nyelvű kérdőívét kitöltik, s minden kérdésre helyesen válaszolnak (a kérdések az Apple termékeire, illetve a Mac OS X-re vonatkoznak). Az akcióban nem tartanak sorsolást, a leggyorsabb helyesen válaszolók kapják meg a laptopokat. A kérdéseket tartalmazó oldal az Apple webcímén található, regisztrálni (valós adatokkal!) már lehet, s ma déltől indul a verseny.

Kedves Mr. Jobs! Köszönjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények