Megmenti az iPhone 12-t a hatóságoktól az Apple

Külön szoftverfrissítést biztosít a franciáknak az Apple az iPhone 12-höz, hogy megoldják a sugárzási problémát – más országoknak várniuk kell.

Nagy port kavart, hogy a franciák szerint túl magas sugárzási értékkel működik az iPhone 12, ezért kilátásba helyezték annak teljes betiltását, sőt, az eladott modellek visszahívását is – a folyamat dominóeffektusként söpörhetett volna végig az EU-ban, sok ország készült hasonlóra.

Az Apple azonban összeállított egy szoftverfrissítést, amit eljuttatott a francia hatóságoknak. Már zajlanak a tesztek, hogy sikerült-e megoldani a sugárzási problémát – korábban a hatóságok is szoftverfrissítésben látták a megoldást.

Az Apple azután állította ezt össze, hogy az iPhone 12 mobilok eladásait felfüggesztették a franciák (az Apple már nem árulja ezeket, de külsős kereskedők még igen), majd az eladott termékek visszahívását is kilátásba helyezték. Az Apple vitatta a francia eredményeket, mivel számos nemzetközi szervezet is hitelesített mindent, globális szabványok szerint – de frissítéssel orvosolja a franciák tesztelési eljárásai során felmerült aggályokat.

Más országok is aggódtak a francia eredmények miatt, nekik azonban várniuk kell. Belgium például nem kapja meg a frissítést, ez csak Franciaországra korlátozódik, de sokan európai szintű megoldást sürgetnek. Többen a francia ügy végét várják, csak azután lépnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények