Megtiltották a Galaxy Tab amerikai forgalmazását

Egy amerikai bíró tegnap helyt adott az Apple szabadalmi panaszának a Samsung Galaxy Tab 10.1-es készülékével kapcsolatban, és határozatában átmenetileg megtiltotta a számítógép (a még nem módosított, I-esként emlegetett változat) forgalmazását az Egyesült Államokban.

A San Joséban folytatott eljárásban Lucy Koh korábban elutasította az Apple kérését, hogy ideiglenesen függesszék fel a táblagép, illetve több Galaxy okostelefon árusítását, ám az Apple fellebbezése nyomán egy szövetségi bíróság arra utasította, hogy vizsgálja felül korábbi döntését. A bíró most megváltoztatta a határozatot, de az ítéletben kikötötte, hogy a tiltás csak akkor lép érvénybe, ha az Apple 2,6 millió dollárt letétbe helyez arra az esetre, ha később kiderülne, hogy a Samsung mégsem sértette meg jogaikat.

Szinte biztosra vehető, hogy most a Samsung fog fellebbezni egy washingtoni fellebbviteli bíróságon, mely kifejezetten a szellemi tulajdonnal kapcsolatos vitákban illetékes, ugyanis a mostani határozatra reagálva közölték, hogy az Apple képtelen alapon folytatja a pert, mivel egy teljesen általános és elterjedt dizájnelem szellemi tulajdonjogát vindikálják maguknak.

Az Apple szóvivője csak annyit közölt, hogy a Samsung „égbekiáltó módon másolta” le terméküket, és ezt nem hagyhatják.

Egy korábbi, de szintén ebben az eljárásban szóba került másolásról egy ügyvéd írt tavaly kimerítő elemzést, melyet azért érdemes elolvasni, mert itt részletesen bemutatják, hogy pontosan milyen típusú panaszokról is van szó ezekben az ügyekben.

Azóta történt

Előzmények