Nyugdíjas koppant az Apple ajtaján

(Infobulvár) A 83 éves Evelyn Paswall egymillió dollárra pereli az Apple-t, miután nekiütközött a vállalat egyik boltja üvegajtajának, és eltörte az orrát. Az idős hölgy szerint nem volt megfelelően jelezve a cég Long Island-i üzletének bejáratánál az ajtó, ami véleménye szerint veszélyt jelent a nyugdíjas korúak számára.

Pedig a vállalat egy éve már felhelyezett figyelmeztető matricákat az üvegportáljaira, miután két vásárlójuk hasonlóképpen szenvedett kisebb sérülést. Mindez azonban Paswall ügyvédje, Derek T. Smith szerint nem volt elégséges óvintézkedés a cég részéről: „ A védencem nyolcan év felett jár, jól lát, de az üveget nem vette észre. Az Apple igyekszik modern és menő lenni, és építészeti stílusát a techrajongók ízléséhez igazítani, azonban fel kell ismerniük, hogy a high-tech épületeik veszélyesek is lehetnek bizonyos vásárlók számára”– magyarázta az ügyvéd. Az idős hölgy a jogi követeléseit arra alapozza, hogy egyáltalán nem vette észre: egy üvegfal felé közeledik, és ennek következtében törte el az orrát.


Egy korábbi eset a biztonsági kamera felvételén

„A cég felelőtlen volt, hiszen a teljesen tiszta, áttetsző üvegfalat és -ajtót nem látta el megfelelő biztonsági figyelmeztetésekkel” – tette hozzá az ügyvéd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények