Töltőcsere-akció az Apple-nél

Az Apple tegnap a cég honlapján jelentette be, hogy a közelmúltban történtekre reagálva elindítanak egy akciót, melynek során vásárlóik a harmadik féltől származó – esetleg hamis – töltőiket eredeti Apple-termékre cserélhetik.

Az utóbbi időben több panasz is érkezett hibás töltőkre, a legnagyobb visszhangot az a két ügy váltotta ki, amikor a múlt hónapban egy 23 éves kínai nő egy ilyen készülék miatt halálos áramütést szenvedett, majd nem sokkal később egy 30 éves kínai férfit ért hasonló baleset.

Apple

A közlemény szerint a csereprogram augusztus 16-án kezdődik és október 18-áig tart. Ez idő alatt mindazok, akik aggódnak töltőjük biztonságossága miatt, bevihetik azt egy Apple márkaboltva vagy egy szerződött szolgáltatóhoz, szervizbe, ahol a régi leadása után 10 dollárnyi összegért vásárolhatnak egy USB-s töltőt a magukkal vitt eszközhöz. Készülékenként egy töltő vásárolható.

A honlapon azt írják, hogy igen bonyolult lenne kiszűrni a hamis vagy hibás termékeket, ezért minden töltőt cserélnek, ami bevisznek hozzájuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények