Az Avnet hivatalos VMware-disztribútorrá vált Magyarországon

Bartha Péter, az Avnet Technology Solutions Kft. ügyvezetője és Thomas Huber, a VMware rendszermérnöki csoportjának regionális vezetője ma közös sajtótájékoztatón jelentette be a két cég együttműködési megállapodását, melynek értelmében az informatikai szolgáltatásokat nyújtó amerikai Avnet hazai leányvállalata a virtualizációs megoldásokat kínáló VMware hivatalos disztribútorává válik. Az Avnet mostantól Magyarországon hivatalos nagykereskedőként forgalmazhatja a cég megoldásait, illetve értékesítési, műszaki, pénzügyi és oktatási támogatást is nyújt majd a VMware viszonteladói számára.

Az Avnet ezzel a megállapodással szoftver- és hardvercsomagokat tud ajánlani vevőinek a meglévő IBM, Sun és EMC szerverekhez, tárolóegységekhez, így egy cégtől tudják a viszonteladók megvásárolni a teljes virtualizációs megoldásokat, mentési rendszereket. A VMware nemzetközi többségi tulajdonosa az EMC, mellyel az Avnet már évek óta együttműködik nagykereskedőként.

Az új termék bevezetése mellett új viszonteladói hálózatot is épít az Avnet, a virtualizációs szoftverek eladásához új partnereket fog bevonni a magyar piacon.

Thomas Huber az együttműködésről elmondta: „Piacbővítést, még nagyobb partnerhálózatot, partnertámogatást várunk az Avnettől, mivel ez a célunk Magyarországon is: új ügyfelek, új viszonteladók elérése, új üzletek megkötése. Lengyelországban, Csehországban már együtt dolgozik a VMware és az Avnet, az ottani jó tapasztalatok alapján bizakodva mondhatom, hogy a magyarországi értékesítés is növekedni fog a terveink szerint, ehhez a VMware is minden támogatást megad a magyar disztribútornak.  Magyarország nagyon jó piac a virtualizációs szoftverek számára, reméljük, hamarosan még több licencvásárlás is bizonyítja ezt.” Huber azt várja, hogy 12-24 hónapon belül sikerül megháromszorozniuk a forgalmukat a hazai piacon.

Bartha Péter a sajtótájékoztatón így kommentálta az üzleti eredményeket, lépéseket: „Mi már készülünk a válság utáni időkre, és a VMware-megállapodás komoly előrelépés ebben a stratégiában. Büszke vagyok rá, hogy VMware-disztribútor lehet a magyar Avnet, komoly üzleti bizalom jele ez a gyártótól, és meg akarunk felelni ennek a bizalomnak. Nagy lehetőséget látok a virtualizációban, hiszen mindenütt költségcsökkenéssel, energiamegtakarítással jár együtt a bevezetése, és ügyfeleink célja ez lesz a jövőben, sőt már most is az. A VMware szoftverei kiváló termékek, keresik a piacon a cégek, mivel bevezetésük után egyszerűbb, olcsóbb, rugalmasabb lesz az informatikai rendszer a cégeknél. Ez a jövő, és mi szeretnénk a jövőben is jó üzleteket kötni.”

Bartha hozzáfűzte, hogy a válság ellenére a magyar cég túlteljesítette az amerikai anyavállalat elvárásait. A közel 10 milliárd forintos bevételt elért cég Európában ez egyik legjobb forgalmi eredményt produkálta az Avneten belül, a közép-európai országok között is az elsők között van – igaz, pontos számokat nem kaphattak a sajtó munkatársai.

Azóta történt

Előzmények