Belép a török piacra az Avnet

Törökországban terjeszkedik a hardver- és szoftverdisztribútor Avnet: a cég a török Sanko Holding Grouppal alakított vegyes vállalatot. Az új vállalatban az Avnet Technology Solutions 50,01 százalékos részesedést szerzett, amely magában foglalja a Sanko leányvállalatának, az Akora Technology and Industry Corporationnek az operatív irányítását is.

Az Akora a török piac egyik legnagyobb IT-disztribútora: szervereket, tárolóeszközöket, munkaállomásokat, számítógép-alkatrészeket, szoftvereket, monitorokat, telekommunikációs és hálózati eszközöket, szolgáltatásokat értékesít közel háromezer viszonteladóján keresztül. Az isztambuli központú cég árbevétele 2007-ben közel 127 millió dollár volt. Az új vegyes vállalat – Avnet Technology Solutions Sanayi ve Ticaret A.S néven – betagozódik a 73 országban jelen lévő, több mint 13 ezer főt foglalkoztató Avnet EMEA (európai, közel-keleti és afrikai) divíziójába.

Azóta történt

Előzmények

  • Bevásárol Európában az Avnet

    Az amerikai B2B hardver- és szoftverdisztribútor megvásárolja a német Magirus csoport európai „vállalati infrastruktúra” divízióját.