Az informatikusok már pályázhatnak a Gyurós Tibor-díjra


Gyurós Tibor

A hazai informatikai társadalom egyik jelentős elismerése az elsősorban a gazdasági sikeresség és a vezetői kvalitások alapján odaítélt kitüntetés, mely az „Év Informatikai Cégvezetője” és az „Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” elnevezésű díjakat tartalmazza. A jubileumi, tizedik díjátadót a szövetség az eddigi díjazottakkal közösen, 2007. június 7-én ünnepli majd.

Gyurós Tibor

Gyurós Tibor 1963-ban született Győrött, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Szakán fejezte be summa cum laude minősítéssel 1986-ban. 1987-től tíz éven át a Rolitronnál dolgozott, előbb mint szoftverfejlesztő, illetve divízióvezető, majd mint igazgatósági tag, 1992-től pedig mint vezérigazgató. A Synergon a Rolitron Informatikai Rt. és az Optotrans Kommunikációs Rt. egyesüléséből jött létre 1997-ben, melynek Gyurós Tibor lett az elnök vezérigazgatója.

Időközben Gyurós Tibor az informatikai szakma kiemelkedő személyiségévé lépett elő. Az ő nevéhez fűződött az első informatikai akvizíció létrehozása, az első magyar IT-cég tőzsdére vitele, illetve az Informatikai Vállalkozások Szövetsége mai kereteinek és missziójának kialakítása.

Az IVSZ először 1997 végén írta ki a „Az Év Informatikai Vezetője” és „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” elnevezésű pályázatát, azzal a céllal, hogy minden évben díjazzon két kiemelkedő informatikai menedzsert, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez. Az „Év Informatikai Vezetője” kiválasztásával a szövetség a hazai informatikai cégek kiemelkedő menedzsereinek munkáját kívánja méltatni és elismerni, míg az „Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” kiválasztásával azokat az ifjú menedzsereket jutalmazza, akik fiatal koruk ellenére már jelentős szakmai sikereket értek el, és a hazai IKT-szektor jövőbeli nagy reménységei lehetnek.

Az IVSZ idén is e két kategóriában osztja ki az elismerést, amelyre bármelyik IVSZ-tagvállalat vezető pozíciójában dolgozó szakemberét lehet jelölni. A díjakat egy 12 tagú, szakemberekből, újságírókból és az elmúlt év díjazottaiból álló zsűri ítéli oda, a 13. szavazatot a nyílt közönségszavazás eredménye adja majd. A jelöléshez a szervezet honlapján található jelölőlapot kell kitölteni, s egy cégtől akár több vezetőt is lehet ajánlani. A jelölteket az IVSZ megkeresi, akik ezután pályázhatnak, és pályázatukat 2007. május 13-ig juttathatják el a szövetségbe.

Az elmúlt évek során a hazai informatikai szakma olyan neves képviselői nyerték el a díjat, mint például Beck György, a Kürti-testvérek, Reszler Ákos, Vityi Péter vagy Vinnai Balázs.

Azóta történt

Előzmények