Az Intel erősít a flash-piacon

Az Intel tavaly elveszítette vezető pozícióját a flash memóriák piacán, ami jelentős presztízsveszteség volt a félvezetőgyártó óriásvállalat számára. A dobogóról is leszorult chipgyártó most, a gyengélkedő üzletág átszervezése és új vezetők kinevezése után támadásba lendül az első hely visszahódításáért.

Az offenzíva egyik alappillére a gyártókapacitás látványos növelése. Amint azt Peter Van Deventer, az Intel flash termékekért felelős – szintén újonnan kinevezett – marketingigazgatója a Silicon Strategies című szaklapnak elmondta, 2004-ben cége megháromszorozza a gyártókapacitást, majd 2005-ben és 2006-ban is megduplázza azt. A lapkák bitekben kifejezett tárolókapacitásával mért termelőképesség növelését részben az üzemek kapacitásának bővítésével, részben pedig korszerűbb gyártástechnológia – kisebb csíkszélesség – bevezetésével éri el a gyártó.

Az Intel tervezi továbbá olyan flash lapkák piacra dobását is, amelyek versenyképesek lehetnek a jelenleg igen keresett – elsősorban adatok tárolására használt – NAND chipekkel szemben. Van Deventer ugyanakkor hangsúlyozta: nem fognak NAND lapkákat gyártani. A vállalat egyben bővíteni kívánja NOR chipeket vásárló partnereinek körét is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények