Azt ismered, hogy a Skype találkozik az iWiW-vel?

Tegnaptól már letölthető a Skype legújabb, 2.5-ös (béta-)verziószámú kliense, amelyben a népszerű VoIP-cég – a 2.0-s változatban bemutatt videotelefonálás után – ismét nagyot dobott. Az iWiW-hez hasonló social networking oldalak és a blogok töretlen sikerén felbuzdulva elhatározták, hogy erőteljesebben belenyúlnak a közösségépítésbe.

Az új szolgáltatást, a Skypecastot lehet egyszerű, megnövelt kapacitású, random-felhasználós konferenciabeszélgetésnek is tekinteni, ennél azonban jóval több. Vagy inkább más. A Skypecast tematikus beszélgetéseknek ad otthont, amelyhez – a legújabb klienssel – bárki csatlakozhat, egy témacsoport egyszerre száz felhasználót tud kiszolgálni. A szoftver lehetőséget nyújt a téma házigazdájának, hogy moderátorként is fellépjen, így a rendbontókat elcsendesítheti vagy kidobhatja a beszélgetésből.

A social networking-divat az online randioldalakból nőtte ki magát – többek között a Friendster megjelenésével –, és a kollégák, ismerősök, barátok közötti online kapcsolatépítés olyan erőnek bizonyult, amely azóta sok más szolgáltatásba beszivárgott más-más módon, a hírkereső oldalaktól a zenecsereberélőkig. A Skype most olyan felfogásból közelítette meg az online közösségépítést, hogy szerintük egy nyilvános chaten vagy egy Skypecast-beszélgetésben talált barát is ugyanúgy a szociális kapcsolati hálónkhoz tartozik, mint azok, akiket az iWiW-en szokás bejelölgetni.


Forrás: skype.com

Azóta történt

Előzmények

  • Beindultak a hazai bloggerek

    A magyar blogok száma százezer felett jár, és már a szélesebb közvélemény sem idegenkedik a műfajtól.

  • A Magyar Telekom megvette az iWiW-et

    Sajtóértesülések szerint elkelt a legnépszerűbb hazai social networking oldal. Gigászi portálkomplexum születik.