Bekerült az Amazon az S&P 500-ba

A tőzsde pénteki zárását követően az Amazon.com hivatalosan csatlakozik az S&P részvényindex vezető 500 cégéhez. Az online kereskedővállalat az AT&T helyét foglalja majd el, amely azért kerül ki onnan, mert megvásárolta a szintén S&P 500-as SBC Communications. Az SBC az összeolvasást követően meg szeretné tartani az AT&T nevét, amelyre a hivatalos engedélyt várhatóan péntekig kapják meg.

Az Amazon részvényei a bejelentés hatására 6 százalékkal erősödtek. Ez nem szokatlan, hiszen az indexkövető befektetési alapok ilyen esetben kötelezően alkalmazkodnak az index összetételének változásához, és vásárolnak a bekerülő cégből. A befektetési bankárok szerint az S&P 500 az amerikai részvénypiac valódi indikátora, az alapkezelők szinte kivétel nélkül ezt a mutatót használják saját teljesítményük mérésére.

Az eBay után a második legnagyobb internetes kereskedőként jegyzett Amazon a harmadik negyedévben 1,9 milliárd dolláros árbevétel mellett 30 milliós profitot jelentett.

Azóta történt

  • Nem kívánt ajándékok az online piacon

    Karácsony után milliók próbálják a nem tetsző ajándékukat online módon továbbadni.

  • Szorongatják az Amazont

    Az élesedő verseny miatt nehezen tudja tartani a megszokott növekedési ütemet az internetes áruház. Visszaesett a negyedéves profit.

  • Optimista az Amazon

    Az online bolthálózatot üzemeltető cég nyereségét a növekvő költségek fogták vissza.

Előzmények