Béna fotók ellen küzd a Facebook

A Facebooknál is tisztában vannak azzal, hogy nem születik mindenki profi fotósnak. Éppen ezért először iOS, majd hamarosan Android rendszerű mobileszközökre is megérkezik a legújabb frissítőcsomag, ami a fotók feltöltése előtt segít apróbb javításokat eszközölni az elkészült képeken.

A lehetőség adott lesz, hogy a fény- és árnyékok szintjét, illetve a kép élességét utólag állítsuk egy csúszka segítségével, amennyiben nem tetszik az automatikus javítás. Persze nem kötelező használni a funkciót, de a cég reméli, hogy így még látványosabb, jobb képek kerülhetnek majd a közösségi oldalra.

Ez a lehetőség egyébként a Google+ szolgáltatási területén lassan egy éve elérhető, ahogy a többi fotómegosztó alkalmazás is segíti felhasználóit a könnyebb és gyorsabb, vagy éppen a jobb képek posztolásában.

A közösségi oldal továbbra is nagyon látogatott, a cégnél folyamatosan fejlesztenek, hogy ez továbbra is így maradjon. Egy hónapja a Facebook helykeresője újult meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Csendben újult meg a Facebook helykeresője

    Új helyi keresőszolgáltatást indított a Facebook, amely a Places elnevezést kapta. Megismerhetjük a legjobb helyeket a világ bármely városából.

  • Nem támogatja a Google keresést az Internet.org

    A Facebook által indított iparági kezdeményezés, a harmadik világ lakóinak szánt internet már három országban elérhető. Tényleg ingyen van, csak arra kell vigyázni, hogy kizárólag a kijelölt honlapokat látogassuk.