Európa egyik legjobban finanszírozott startupja lett a BlaBlaCar

Európa egyik legjobban finanszírozott startupja lett a BlaBlaCar, miután 200 millió dolláros tőkét sikerült bevonniuk a vállalkozásba az Insight Venture Partners és az Edge Capital vezetésével. Így már 300 millió dollárt adtak a befektetők a 19 országban jelen lévő telekocsi szolgáltatás fejlesztésére.

A tegnapi bejelentés alapján az ötödik finanszírozási körből befolyt összeget a további dinamikus növekedésre, illetve a jövőbeli terjeszkedés támogatására fordítja a BlaBlaCar. Most éppen a brazil, ázsiai, illetve újabb latin-amerikai piacokra törnének be.

Idén tavasszal vásárolták fel a magyar AutoHop rendszerét, illetve a német Carpooling is hozzájuk került. A BlaBlaCar nagyjából 20 millió ügyféllel rendelkezik, az utakat meghirdető autósoknak pedig nem kell jutalékot fizetniük a cég felé.

A befektetés hírére 1,6 milliárd dollárosra értékelt francia központú, kilenc éves vállalkozás belépett az unikornisok táborába, azaz az egymilliárd dollár feletti értékkel bíró fiatal techcégek exkluzív körébe.

Azóta történt

Előzmények

  • Ellopott ötletből lett az Uber?

    A Celluride 2003-as koncepciója kísértetiesen hasonlít az Uberéhez, az egykori tulajdonos beperelte.

  • Mindent megvesz a BlaBlaCar

    A magyar AutoHop után a német Carpooling is bekebelezésre került. Lassan nem marad konkurencia Európában.