Bombariadó a baracsi általános iskolában – negyvenmilliónyi aranyért


Pénzre volt szüksége?

Tegnap eddig talán egyedülálló eseményre került sor a Fejér megyei Baracson: egy tizenéves online akcióhős robbantással fenyegetőzött délelőtt a helyi általános iskolában – olvasható a Dunaújváros Online tudósításában.

Budavári Árpád rendőr százados, a dunaújvárosi kapitányság bűnügyi osztályvezetője a lap tudósítójának elmondta, reggel hét óra előtt néhány perccel bejelentés érkezett a rendőrkapitányság ügyeletére a 107-es segélykérő számra, hogy a baracsi iskolában nyolc óra húszkor bomba fog robbanni. A bejelentést követően az iskolát haladéktalanul kiürítették, és tűzszerész bombakutató járőrök vizsgálták át az épületet, de gyanús tárgy, csomag nem került elő. A tanítás az iskola átkutatása és átadása után megkezdődhetett.

Az épület átvizsgálásával párhuzamosan a kapitányság forrónyomos szolgálata megállapította, hogy a fenyegető telefonhívás a Baracs-Apátszálláson lévő nyilvános telefonfülkéből érkezett. A telefonáló hangja fiatal fiúé volt, aki elváltoztatott hangon, de erős raccsoló akcentussal beszélt, s alapos volt a nyomozók gyanúja, hogy az iskola diákjai között keresendő a bombariadó kiagyalója.

Nem volt nehéz megtalálni a tizenhárom éves fiút, aki kihallgatása során először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd később beismerte a fenyegető telefonhívást. A gyermekkorú elkövető tegnap egy tűzriadó próba közben beszélgetett két osztálytársával arról, hogy bombariadónál is hasonlóan kiürítik az iskolát. Azzal dicsekedett, hogy ő is merne bombariadót csinálni. Barátai kétkedtek, erre a fiú azt mondta, hogy ő megteszi, de akkor a társai adjanak majd neki a Lineage 2 online szerepjátékban – ahol egyébként mindhárman játszanak – fejenként húszmillió adenát, vagyis a játékban szereplő virtuális aranypénzt. Barátai ráálltak, s a srác nem habozott beváltani ígéretét.

Budavári Árpád a Dunaújváros Online-nak elmondta: közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanúja miatt eljárás indult a fiú ellen.

Azóta történt

Előzmények