Átveszi a Nordtelekom ügyfeleit a BTel

A Business Telecom (BTel) és a Nordtelekom megállapodást kötött az utóbbi társasághoz tartozó ASDL- és IPTV-előfizetői kör egy részének átvételéről – jelentették be a felek a múlt héten. A BTel az akvizícióval a méretgazdaságosságát erősíti, míg a Nordtelekom a tranzakció lezárását követően a saját hálózatán nyújtott internetszolgáltatás bővítésére és külföldi együttműködések megkötésére kíván fókuszálni. Az ügylet részeként 2751 ADSL- és 63 IPTV-előfizető kerül a Btel-hez.

Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság júniusban lezárult egyéves kötvényprogramjának fő célja az volt, hogy a bevont forrásokat saját távközlési hálózatának bővítésére, valamint piaci akvizíciókra fordítsa. A Nordtelekomtól átvett előfizetői kör jól illeszkedik a BTel beruházási politikájához, és tovább erősíti a társaság méretgazdaságosságát – mondta.

Dr. Gácsi Mihály, a 2005-ben alapított Nordtelekom elnöke a társaság további terveivel kapcsolatban elmondta: a tranzakciót követően megtartott ADSL-ügyfélbázis mellett a saját hálózaton nyújtott, magasabb árrésű internetszolgáltatás bővítésére koncentrál, elkerülve ezzel a más vállalatok hálózatán történő szolgáltatással együtt járó költségeket. A Beltáv-ügyfelek 2011. végi átvételét követően a cég tovább kívánja bővíteni a mobilinternetet, a VoIP telefon- és más telekommunikációs szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleinek számát, amit elsősorban értékesítési hálózatának további erősítésével kíván elérni. A konszolidálódó magyar piaci viszonyok mellett a Nordtelekom aktívan vizsgálja az együttműködési és üzleti lehetőségeket más külföldi szolgáltatókkal – közölte a cégvezető.

Azóta történt

Előzmények