Megduplázta az árbevételét a BTel

A június 30-án zárult első félévében az egy évvel korábbi adathoz képest 122 százalékkal, 1,419 milliárd forintra növelte az árbevételét a Business Telecon Nyrt. (BTel). A 2006-ban Kecskeméten alapított, ma 70 főt foglalkoztató alternatív szolgáltató üzemi eredménye 25 millió forintról 174 millió forintra, adózás utáni eredménye pedig több mint kétszeresére, 47 millió forintra nőtt.

A társaság az idei első félévében zárta le egyéves kötvényprogramját is, melynek keretében összesen több mint 1,5 milliárd forintnyi friss tőkéhez jutott. Az új forrást a BTel saját távközlési hálózatának bővítésére, valamint felvásárlásokra fordítja. Az elmúlt félév számaiban már megjelenik a 2011 végén az EnterNettől átvett több mint 18 ezer új ügyfél, továbbá a 2012 márciusában építeni kezdett új gerinchálózat által generált további forgalom is – áll a cég közleményében.

Nem látszanak azonban a féléves mérlegben még az elmúlt hetekben bejelentett akvizíciók hatásai. A BTel júliusban vette át a Nordtelekom mintegy háromezer előfizetőjét, majd néhány napja számolt be a Drávanet összesen körülbelül 10 ezres ügyfélkörének megszerzéséről. E tranzakciók hatása csak a második féléves számokban lesz érzékelhető. Takács Krisztián, a társaság elnök-vezérigazgatója jelezte: „nem kizárt, hogy a növekedésünket a korábbiakhoz hasonló újabb piaci akvizíciókkal segítjük elő, amennyiben erre megfelelő lehetőségek kínálkoznak”.

A korábban alig ismert, ám mobilszolgáltatói ambícióinak kommunikálásával tavaly magát észrevétető BTel a 2011-es évet 1,8 milliárd forint forgalommal és 77,2 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Előzmények