Lehet jelentkezni a 9. Szabadfogású Számítógép Versenyre

A jövőre jubiláló számítógépes alkotóversenyt idén is megszervezi a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ azzal a szándékkal, hogy felfedezze és bemutassa a fiatalok számítógéppel készülő pályamunkáit, kreativitásukat és újszerű gondolkodásukat. A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2011-re pályázhat minden magyar fiatal, határon innen és túlról, 0-19 éves korig, egyénileg vagy csapatban, 2011. november 2-ig.

A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2011-re olyan pályaműveket várnak, amelyek számítógéppel készültek és a fiatalok innovatív gondolkodásmódját dokumentálják, legyen az egy számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver, hardver stb.

A versenyen nem a technikai tudáson van a hangsúly, a szervezők az újító, szokatlan gondolatokra kíváncsiak, melyek kihasználják a számítógép adta szinte szabályoktól független, határok nélküli alkotótér lehetőségeit. A zsűri figyelembe veszi természetesen az életkort is, így az egészen „kis alkotók” munkáira is számítanak. Kiemelt céljuk emellett, hogy minél több lány is jelentkezzék.

Az előző évi tapasztalatok alapján idén is 600-800 pályamunkára számítanak, ezekből a 20 legígéretesebb munkát 2011. december 10. és 15. között kiállítják a budapesti FUGA Kortárs Építészeti Központban,  illetve támogatóknak köszönhetően a verseny legjobbjait számos díjjal ajándékozza meg a zsűri, például ösztöndíj, notebook, netbook, mobiltelefon stb. Emellett fontos megemlíteni, hogy a felfedezett tehetségek további együttműködésre és támogatásra számíthatnak a C3 Alapítvány részéről, például külföldi társrendezvényeken való bemutatkozás, tanulmányút, workshopok szervezése, sajtóban való megjelenés.

A kilencedik <19 Szabadfogású Számítógép versennyel kapcsolatos további információ megtalálható a verseny honlapján.

Azóta történt

Előzmények