Veszprémi informatikus hallgatók nyerték meg az EnterFlex versenyt

A szervezők közleményben tudatták, hogy megszületett az EnterFlex pályázat eredménye, mely tehetségkutató versenyt a magyarországi műszaki egyetemisták számára hirdették meg.

A nyertesek, a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar hallgatói, Kadanoczki Helga, Ősz Edina és Zachár Gergely az „Üzleti és gyártási folyamatok strukturális vizsgálata és optimalizálása” című projekttel olyan innovatív fejlesztést mutattak be, amely nemcsak elméleti, hanem gyakorlati síkon is könnyen beépülhet akár mindennapi életünkbe, illetve az elektronikai gyártás működésébe. A pénteki díjátadót a Flextronics számítástechnikai üzletág ügyvezető igazgatója, Lang János, illetve dr. Nikodémus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője nyitották meg.


Az első helyezettek

A Flextronics idén rendezte meg első alkalommal az EnterFlex versenyt, mely egy olyan háromfordulós tehetségkutató program, amelynek keretében a magyarországi felsőoktatási intézményeken tanuló diákok előre megadott, vagy szabadon választott számítástechnikai témakörökben különböző projektmunkákkal jelentkeztek egyéni vagy csoportos szinten.

A versenyre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Nyugat-magyarországi Egyetemről, a Pannon Egyetemről és a Széchenyi István Egyetemről érkeztek a diákok pályázatai. A mérnöki és informatikus szakok jelentkezői olyan projekteket mutattak be a pénteki díjátadó ünnepségen, amelyek a számítástechnikához, az informatikához, vagy az elektronikai gyártáshoz kapcsolódnak. A Flextronics munkatársai szorosan együttműködtek a diákcsoportokkal és az egyéni versenyzőkkel a pályázatírás során: folyamatos konzultációt és mentori segítséget biztosítottak számukra az egyetemek oktatói, vezetői hatékony támogatásával.

A szakmai zsűri pénteken bírálta el az öt döntőbe jutott projektet, az értékelés során az eredeti és részletes ötleteket, a projektek gyakorlati megvalósítását, valamint a pályázók előadásmódját vették figyelembe. A dobogós csapatokat és egyéni indulókat a Flextronics új HP-laptoppal díjazta, továbbá 50, 100, valamint 100 ezer forint pénzjutalommal támogatta.

Végeredmény:

1. helyezett

Csapat neve: Modeller

Csapattagok: Kadanoczki Helga, Ősz Edina, Zachár Gergely

Intézmény: Pannon Egyetem Veszprém – Mérnök Informatikus Bsc Szak

Projekt: Üzleti és gyártási folyamatok strukturális vizsgálata és optimalizálása

2. helyezett:

Egyéni induló: Varga László

Intézmény: Pannon Egyetem Nagykanizsa – Mérnök Informatikus Szak

Projekt: Biztonsági elektronika kifejlesztése

3. helyezett:

Csapat neve: World of Eclipse

Csapattagok: Burcs Tamás, Karpinszki András, Kormányos Tibor

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar – Híradástechnikai Tanszék, Méréstechnika és Információs rendszerek Tanszék

Projekt: Működő termelősorok további automatizálása

Azóta történt

Előzmények