Jön a 2023-as CASSINI Hackathon

Idén is a Design Terminalt kérte fel az Európai Bizottság az ötletverseny magyarországi fordulójának megszervezésére. Az űr- és hadipari mentorálás mellett a vállalkozásépítésben segítenek az innovációs ügynökség mentorai.

A szervezők közlik, hogy a nemzetbiztonság növelése és a nemzeti szuverenitás megőrzése az idei CASSINI Hackathon témája is.

A nemzetközi szintű, egyszerre 10 országban zajló ötletverseny megrendezésére, a tavalyi szervezők közül egyedüliként a Design Terminalt kérte fel már második alkalommal az Európai Bizottság Védelmi és Űripari Főigazgatósága. Az innovációs ügynökség szakmai munkáját idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Világűrjog és Politika Kutatóintézete segíti.

Idén is három izgalmas kihívás közül lehet választani, melyek mindegyike Európa védelmi és biztonsági képességeivel kapcsolatos:

  • mobilitás, logisztika és útvonaltervezés, akár katasztrófák esetén

  • tengeri fenyegetések nyomon követése és biztonságos tengeri logisztika

  • kritikus infrastruktúra védelme és krízisekben való gazdasági és társadalmi problémák enyhítése

A kritikus kérdések megoldásában most is a Galileo, az EGNOS és a Copernicus megfigyelési rendszerekből származó európai űradatok segítenek, a részvételhez azonban nem szükséges előzetes űripari tapasztalat. A hazai versenyen a Design Terminal mentorai, technológiai partnerei és külsős szakértők támogatják az ötletek fejlesztését. A versenyzők űr- és védelmi, valamint hadipari mentorálás mellett szakmai tanácsadást kapnak üzleti és stratégiai témákban, és meglepetés előadóktól sajátíthatnak el hasznos ismereteket.

A CASSINI Hackathont idén március 24. és 26. között rendezik meg, jelentkezni március 17-ig lehet. A legjobban teljesítő magyar csapat amellett, hogy helyi szinten is díjazásban részesül, bekerül a CASSINI hathónapos mentorprogramjába, ahol 100 órányi, személyre szabott mentorálással fejlesztheti tovább ötletét.

Jelentkezés: ezen a linken.

Előzmények