A kódolók maratonja: JunctionX Budapest hackathon

Ingyenes jelentkezéssel és többmillió forintos összdíjazással várják a fiatal innovátorokat az idei rendezvényen.

A szervezők bejelentették, hogy október 21. és 23. között ismét megrendezik a JunctionX Budapest hackathont.

A Prezi és az IBM Budapest Lab spinoffja, a CraftHub szervezésében megvalósuló JunctionX Budapest ismét hibrid formátumban várja a jelentkezőket. Az idei hackathon helyszíne a The Spot, a Király utcában.

Vigyázz, kész, fejlessz: ötlettől a megvalósításig

2021 őszén több mint 200 szakember mintegy 30 projekttel járult hozzá a JunctionX Budapest sikeréhez, és idén sem vállalkoznak kevesebbre a szervezők. Az innovatív szemléletű kódolók október 19-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre akár csapatban, akár egyéni indulóként.

A szerverző CraftHub hangsúlyozza, hogy a mesterszintű techtudás nemcsak, hogy nem alapelvárás, de sok esetben kevésbé számít, mint a kreatív feladatmegoldás: „Miközben természetesen olyan fejlesztéseket várunk, melyek a gyakorlatban is megállják a helyüket, kifejezetten várjuk pályakezdők, sőt, akár egyetemisták jelentkezését, hiszen egyes kihívásoknál az innovatív szellem, az újító megközelítés és az üzleti szemlélet számít igazán. Idén ráadásul először egy, a felkészülést segítő tréning napot is tartunk október 14-én” – mondja Varga Károly, a szervező CraftHub egyik alapítója és ügyvezetője.

A nevezők az október 21-i megnyitót követően ismerkedhetnek meg közelebbről a vállalati partnerek által hozott kihívásokkal, majd azonnal kezdődik is a verseny: az indulóknak csupán 48 órájuk van az ötlet megszületésétől addig, hogy egy prezentációs videóval és a megoldásuk mögött álló forráskóddal is előrukkoljanak.

A JunctionX Budapest programjaihoz csatlakozó vállalati partnerek által hozott kihívások nyertesei egyenként 1500-2000 euró közötti díjazásban részesülnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy a szakmai zsűri mellett az összes induló előtt is bemutassák kiemelkedő ötleteiket, így akár az 500 eurós közönségdíjat és a 3000 eurós fődíjat is hazavihetik.

Azóta történt

Előzmények