Új vezér az Ericsson Magyarországnál

Roland NordgrenAugusztus 1-jétől Roland Nordgren (képünkön) az Ericsson Magyarország vezérigazgatója – jelentette be ma a távközlési berendezéseket gyártó svéd óriás hazai leányvállalata. Az új vezető a brit régiós központ élére kinevezett Chris Houghtont váltja a poszton.

Az Ericssonnál töltött több mint 30 év során Nordgren számos vezetői poszton megfordult. Többek között az afrikai és latin-amerikai operáció vezetője volt, irányította az Ericsson mexikói vállalatát, valamint az amerikai régió értékesítési és marketingalelnöke is volt. A menedzser 2008. január 1-je óta az Ericsson közép-európai régiójának vezetője.

„Büszke vagyok, hogy egy olyan szervezethez kaptam meghívást, amelyik sikeres, jól szervezett, és az elmúlt másfél évben több mint 350 tehetséges mérnökkel, szoftver- és hardverfejlesztővel bővült. Célom, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli piaci környezetben új területeken is növeljük jelenlétünket, és további élvonalbeli fejlesztési megbízásokat hozzunk a magyarországi hi-tech kutatás-fejlesztési központunkba” – nyilatkozta a több mint 1400 főt foglalkoztató hazai leányvállalat új vezérigazgatója.

Elődje, Chris Houghton napra pontosan egy évig irányította a céget, tavaly augusztus 1-jén vette át a posztot Éry Gábortól.

Azóta történt

Előzmények