Lát, hall és beszél majd a ChatGPT

Olyan fontos frissítést ad ki a ChatGPT-hez az OpenAI, amely révén az Apple Siri, a Google Asszisztens és az Amazon Alexa riválisává lép elő a chatbot.

Fontos frissítést eszközöl az OpenAI, így a ChatGPT az ígéretük szerint lát, hall és beszél is a jövőben. A lényeg azonban az, hogy a népszerű chatbot lényegében az Apple Siri, a Google Asszisztens és az Amazon Alexa, vagyis a bevált AI-asszisztensek riválisává lép elő.

A hangalapú funkció az ígéretek szerint sok kreatív megoldáshoz nyit majd ajtót, így már nem csak dokumentumok összegzéséhez, kódíráshoz használják majd a tömegek. A hangalapú funkció képes esti mesét felolvasni, vitázni a vacsoraasztalnál vagy épp szöveget felolvasni.

A technológia máris népszerű lett, a Spotify ugyanis ezt használva teszi lehetővé a podcast-felhasználóknak, hogy a tartalmaikat más nyelvekre is lefordítsák.

A képi támogatás révén a felhasználó az őt körbevevő dolgokról készíthet képeket, majd megkérdezheti a chatbotot, miért nem működik például a grillezője, mi van a hűtőjében, és mit lehetne azokból főzni. Ezzel részben a Google Lens riválisa is lett a ChatGPT.

Az új funkciókat a következő két hét során kapják meg a Plus és Enterprise csomagok előfizetői.

Jönnek a komoly szabályozások

Ami az AI-törvényeket illeti, sok régióban dolgoznak ezeken, de az OpenAI vezérigazgatója szerint nem kell félni, a szabályozások fontosak. Sam Altman szerint előfordulhat, hogy túlszabályozzák a szektort, ő inkább az alulszabályozástól fél, márpedig az AI gyors fejlődése és a globális aggodalmak miatt nagyon fontos téma ez, hiába tiltakozik az egész ágazat. Szerinte az emberi civilizáció tudásával felmérő AI-rendszerek megérdemelnék, hogy szabályozás alá vonják azokat, hiába tiltakozik a tech ágazat – lehet, hogy a szabályozásoknak vannak árnyoldalai is, de több szempontból jót jelentenének, tette hozzá.

Az EU pedig a napokban jelezte, hogy megfontolja, küldjön-e képviselőket Nagy-Britannia hamarosan esedékes, globális AI-csúcstalálkozójára. Az EU a világon elsőként állhat elő AI-törvénycsomaggal.

Azóta történt

Előzmények