Ingyenes oktatás indul az IP-telefónia népszerűsítésére

A cégek ma közölték, hogy a Gloster telekom és a Cisco Magyarország – felismerve az IP telefónia terén tapasztalható általános információhiányt – ingyenes webes oktatást indítanak a hazai kis- és középvállalatok rendszergazdáinak, műszaki érdeklődésű vezetőinek. A programsorozat célja, hogy a döntéshozók megismerhessék az IP-telefónia bevezetésével nyerhető előnyöket, a költségmegtakarítási lehetőségeket, a hagyományos telefóniáról az IP-technológiára való váltással járó műszaki tudnivalókat.

A vállalatok szerint a nemzetközi trendeket vizsgálva az IP-alapú megoldások mind a távközlésben, mind az informatikában piacvezető pozíciót töltenek be. Az új generációs telekommunikációs eszközök sorra váltják fel a hagyományos telefonközpontokat. Az amerikai in-Stat piackutató cég 2009-re vonatkozó adatai szerint az Egyesült Államokban az IP-telefónia elterjedtsége a vállalatok körében 42%, és ez 2013-ra várhatóan 79%-ra növekszik. Az EU más tagállamaiban 35-40%-ra tehető e technológia elterjedtsége. Ezzel szemben hazánkban a Bell Research adatai szerint a cégek nagyjából 4%-a használ ilyen technológiát.

A Gloster telekom és a Cisco Magyarország vezető szakértőnek részvételével zajló képzések célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék az IP-telefóniával kapcsolatos alapvető információkat. Az ingyenes előadássorozat különlegessége, hogy a Webex nevű interaktív webkonferencia-rendszer segítségével rendezik meg. A webes technológia alkalmazásának köszönhetően a résztvevők számára teljes mértékben ingyenes lesz az előadássorozat, hiszen mindössze egy internetkapcsolattal rendelkező multimédiás számítógépre lesz szüksége az érdeklődőknek.

A Webex webkonferencia megoldása egy olyan technológia, amelynek segítségével élőben, egyszerű internetkapcsolaton keresztül oszthatunk meg prezentációkat, dokumentumokat, vagy akár a teljes munkaasztalunk képét a konferencia többi résztvevőivel. Az előadó hangja (hasonlóan a pl. Skpye-hoz) a PC-khez csatlakoztatott hangszórókon jut el résztvevőkhöz. Az előadás alatt a résztvevők kérdezhetnek, chatelhetnek az előadó segítőivel, és különféle szavazásokon nyilváníthatják ki véleményüket. A Webex webkonferencia szolgáltatásként vehető igénybe, azaz használatához nincs szükség külön szoftver megvásárlására.

A térítésmentes előadásokra az alábbi linken lehet regisztrálni: https://gloster.webex.com/gloster/onstage/g.php?p=2&t=m.

Azóta történt

Előzmények