A Ciscóé a Tandberg

A felvásárlással a Tandberg teljes termékskálája a Cisco TelePresence portfolió részévé vált. Az egyesített termékkínálat révén a Cisco integrált architektúrát, átfogó hálózati alapú végpontokat és infrastruktúra-portfoliót, más gyártók termékeivel való interoperabilitást, valamint számos egyedi alkalmazást és testre szabható telepítési modellt nyújt.

A vételi ajánlatnak megfelelően a Cisco a Tandberg összes forgalomban lévő részvényét 170 norvég korona részvényáron, összesen mintegy 19 milliárd norvég korona – azaz mintegy 3,3 milliárd amerikai dollár – összértékben vásárolja meg. A Cisco szerint bár e felvásárlás csökkenteni fogja a 2010-es pénzügyi év eredményét, a 2011-es pénzügyi év eredményére már kedvező hatással lesz.

A Cisco és a Tandberg videókommunikációs termékeiből létrejövő egyesített Cisco TelePresence portfolióban továbbra is megtalálhatók a végpontok, az infrastruktúra-termékek és a rugalmas telepítési lehetőségek teljes skálája, a többfunkciós virtuális tárgyalóktól a valósághű élményt nyújtó megoldásokon át egészen a PC-klienseket is felölelő személyi számítógépes rendszerekig. A Cisco biztosítja a teljes portfolió együttműködését bármely harmadik fél által fejlesztett rendszerrel és PC videoklienssel, így például a Microsoft Office Communicatorral. Az egyesített Cisco TelePresence portfolió a vállalatok közötti együttműködést nyújtó megoldások mellett a különböző videorendszerek közötti átjárhatóságot is lehetővé teszi. A natív telepresence interoperabilitás előmozdítása érdekében a Cisco útjára indítja „TIP Open Source” nevű nyílt forráskódú projektjét, amelynek keretében a TIP kódkönyvtárakat 2010. július 1-jéig közzéteszi.

Azóta történt

Előzmények