Cisco Hálózati Akadémia az innováció jegyében


A 2007/2008-as tanévben Magyarországon több mint 1700 tanuló kezdi meg tanulmányait a Cisco Hálózati Akadémiákon, ahol e-Learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb informatikai hálózati ismereteket és szerezhetnek versenyképes szakmát. Évről évre egyre többen vesznek részt a programban: az elmúlt tanévben már közel 700 diák fejezte be eredményesen tanulmányait, így a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi alapítása óta már összesen több mint 2200 hálózati szakember szerzett képesítést a program keretében.

Az akadémiai program dinamikus fejlődéséből arra lehet következtetni, hogy a hálózati informatika területén folyamatosan tapasztalható munkaerőhiány továbbra is az új képzési lehetőségek felé irányítja a tanulni vágyó diákok és felnőttek figyelmét. A Hálózati Akadémia tananyaga nemcsak a számítógépes hálózatokkal kapcsolatos ismereteket tartalmazza - idén megújult az informatikai alapismereteket nyújtó, „IT Essentials” nevű alapfokú képzés is, amely az informatikai rendszer-adminisztrátorok és számítógép-szerelők számára nyújt bevezető ismereteket a hardverek világáról.

A Cisco Hálózati Akadémia képzési portfoliója illeszkedik a megújult OKJ képzési rendszerhez is. Több, az idei évben megjelenő szakképesítés, rész-szakképesítés és szakmai ág tartalmához illeszkednek a Cisco Hálózati Akadémia új tananyagai. A megújult OKJ-ben megjelennek például olyan új szakmák, mint az informatikai rendszergazda, informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető, IT-biztonságtechnikus, IT-kereskedő, számítógéprendszer-karbantartó, számítógép-szerelő stb.

A nyár elején végzett több mint 700 diák elsősorban a CCNA (Cisco Certified Networking Associate) alapképzésben vett részt, ezen felül 37 hallgató az alapszintű képzést követő mérnökszintű (CCNP) szintet teljesítette eredményesen, míg a mérnök szintű Wireless specializáción 43 tanuló végzett eredménnyel.

Új akadémiák

A piaci igényeket látva egyre több oktatási intézmény ismeri fel a hálózati informatikai képzés jelentőségét. A Pécsi Regionális Képző Központ, állami felnőttképző intézményként elsőként lépett be a programba, és ezzel a munkanélküli felnőttek számára is hozzáférhetővé váltak a Cisco által fejlesztett képzési programok. Az idei tanévben újabb öt regionális képző központ csatlakozik a programhoz (Budapest, Debrecen, Szombathely, Kecskemét, Székesfehérvár), így az ország további öt régiójában válnak elérhetővé a hálózati informatikai képzések.

A Pécsi Regionális Képző Központ egyben Cisco Regionális Hálózati Akadémiává vált, és ezzel a regionális akadémiák száma kilencről tízre emelkedett. A képző központok belépésével egy jól működő országos felnőttképzési hálózat csatlakozott a Cisco Hálózati Akadémiához.



Azóta történt

Előzmények