Csókolom, HD DVD van?

Ma felköltöztek az üzletek polcaira az első HD DVD hordozón megjelent filmek, és a pletykákra rácáfolva a Toshiba lejátszójának első példányait is rendben leszállították. Az Egyesült Államokban a Best Buy üzletlánc terjeszti elsőként az új generációs lejátszót, majd e hét végétől bekapcsolódik a többi nagyobb áruházlánc is.

A Universal stúdió nagy hajrával készült a premierre, hogy a már mától kapható két Warner-produkció, az Utolsó szamuráj és az Operaház fantomja mellé mihamarabb odatehesse a jegypénztáraknál szerényen teljesítő Serenityt is. Egy másik Warner-sikert, az Oscar-díjas Millió dolláros bébi HD DVD-változatát szintén kedden szerette volna megjelentetni a kiadó, de ezt kénytelenek voltak elhalasztani.

A futószalag innentől kezdve viszont folyamatos a Universalnél: április 25-én az Apolló 13 és a Doom, május 9-én a Remény bajnoka és a 13-as őrszoba, május 23-án pedig többek között a Bourne-csapda és a Van Helsing követi az első fecskéket.

A stúdiók egyelőre csak tízezernél kevesebb példányban gyártják új hordozón a filmeket, igazodva a Toshiba tízezer darabos első szállítmányához.

Azóta történt

  • Tovább késik a Blu-ray

    Egy hónapot csúszik a Samsung által gyártott első lejátszó és emiatt az első filmek megjelenése.

Előzmények