A főnök lelépett Dubajban, a cég csődöt jelentett


Stein Bagger

A korábban dopping segítségével Tour de France-győztes Bjarne Riis vezette dán kerékpáros csapat elveszítette egyik legfontosabb szponzorát, ugyanis az IT Factory nevű szoftvercég tegnap csődöt jelentett, s egyúttal azt is közzétették, hogy bizonyos dokumentumok alapján a cég vezetőjét 85 millió dolláros sikkasztással gyanúsítják.

A legnagyobb dániai szoftvervállalatnak számító IT Factory elnöke, Asger Jensby közölte, hogy Stein Bagger vezérigazgató feleségével együtt Dubajba utazott, ahol a múlt hét csütörtökjén egy éjszakai kirándulás alkalmával eltűntek. Jensby a cég nevében ezek után feljelentést tett az Interpolnál. A dán rendőrség megerősítette az elnök közléseit. Bagger eltűnéséhez valószínűleg hozzájárult az, hogy már korábban elindítottak egy vizsgálatot egy hamisítási és adócsalási ügyben, melyben 1,7 millió dolláros csalással vádolták a cégvezetést.

A koppenhágai székhelyű IT Factory egyébként ügyfélkapcsolati menedzsmentrendszereket (CRM) és emberi erőforrás menedzsmentrendszereket (HRM), illetve Lotus Notes megoldásokat kínált termékpalettáján. Igen sikeres cégnek számítottak, nemrég kapták meg az Ernst & Youngtól az Év vállalkozója-díjat, s ugyanekkor nyerték el a leggyorsabban növekvő vállalatnak kiírt díjat is, s erre az évre 85 millió dolláros nyereséget jeleztek előre nekik.

Előzmények