Duplán eredményes a Montana

A 2004-es pénzügyi év előzetes, nem auditált pénzügyi kimutatások alapján a Montana Rt. és információvédelmi megoldásokra szakosodott leányvállalata, a Noreg Kft., 3,77 milliárd forint árbevétel mellett, 77 millió forint működési eredményt, 209 millió forint EBITDA-t és 76,7 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A társaság elmúlt évhez viszonyított eredménye legnagyobb mértékben az utolsó negyedévben növekedett.

„2004-ben egy megújult Montana Rt.-t ismerhetett meg a piac. Konkrét problémák megoldására született sajátfejlesztésű szoftverek, az it világának értehetőbbé és kézzelfoghatóbbá tétele ügyfeleink és reménybeli ügyfeleink számára, valamint tartós, a teljesítmény bizalmán alapuló partnerkapcsolatok kiépítése – ezek voltak céljaink. Az eredmények a gazdasági eredményességben is testet öltöttek” – nyilatkozta Vadász Pál, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A cégcsoport horizontális piacaira az előző években jellemző trendek 2004-ben is folytatódtak: a szolgáltatások aránya az árbevételből 55 százalék, ezen belül az infrastruktúrához köthető szolgáltatások és a dokumentumkezelési megoldások (MonDoc System) dominálnak, ugyanakkor a cég megőrizte meghatározó szerepét az adatvédelmi szolgáltatások piacán is. A vertikális piacokat tekintve a kereskedelem és telekommunikációs ágazat részesedése 42 százalék, az iparé 27 százalék, a kormányzat 14 százalék, míg a pénzintézeti szektoré 8 százalék. A Montana további saját fejlesztésű szoftvereket és szolgáltatásokat tervez piacra dobni.

Azóta történt